Pozdrav,

we-are-duracell-logo-white

Duracell je vodeći svetski proizvođač alkalnih baterija visokih performansi, specijalnih baterija i punjivih baterija. Od svog osnivanja početkom 1940-tih godina, kompanija je postala čuveni lični brend za baterije, poznat po svojim dugotrajnim, kompaktnim baterijama. A u srcu svega postignutog nalazi se Duracell Zeka.

Duracell Bunny

NAŠA ISTORIJA

Show / hide

1920 Početak naše priče

Naša priča počinje početkom 1920-tih godina sa naučnikom-pronalazačem Semjuelom Rubenom (Samuel Ruben) i posvećenim proizvođačem sijaličnih vlakana od volframa Filipom Rodžersom Melorijem (Philip Rogers Mallory). Ruben je došao u fabriku P.R. Mallory-a tražeći deo opreme koji mu je bio neophodan za eksperiment. Međutim, u ovome su Ruben i Melori videli sjajnu priliku, tj. da ujedine Rubenov inovativni genij sa Melorijevom proizvodnom snagom. Njihovo partnerstvo, koje je trajalo sve do Melorijeve smrti 1975. godine, formiralo je kamen temeljac kompanije Duracell International.

Show / hide

1960 Duracell - prva baterija na Mesecu

Prve alkalne baterije koje je kompanija proizvela, na tržište su izašle pod imenom Melorijevog brenda. Ova nova generacija baterija je dizajnirana specijalno za kompaniju Kodak, kako bi napajala njihove Instamatic foto-aparate sa ugrađenim blicom koji su bili izuzetno zahtevni potrošači. Ime brenda Duracell je uvedeno 1965. godine, kada je otpočelo i usmeravanje proizvodnje ka potrošačkim programima i proizvodima. Baterije su direktno isporučivane kompanijama Agfa, Kodak i Polaroid, kao i proizvođačima prenosivih uređaja, kao što su magnetofoni i voki-tokiji. Tokom 1969. godine Duracell je deo misije Apolo 11 i postaje prva baterija na Mesecu.

Show / hide

1970 Rađanje ikone

Tokom 1971. godine Duracell predstavlja svoje upečatljive boje, bakarnu i crnu, koje simbolizuju provodljivost, snagu i superiornost proizvodne formule baterija. Duracell baterije su prve baterije koje su se reklamirale na televiziji, a brzo su postale i deo svakodnevnog govora u domaćinstvima zahvaljujući svom privlačnom marketinškom sloganu: “Nijedna druga baterija ne izgleda kao ova. Nijedna druga baterija ne traje kao ova.” Tokom 1973. godine rođen je Duracell Zeka. Njujorška reklamna agencija Dancer, Fitzgerald and Sample kreirala je nezaboravnu TV reklamu "Zeka bubnjar". Od tada, Zeka predstavlja najbolji mogući primer superiorne dugotrajnosti Duracell baterija, u poređenju sa običnim cink-karbon baterijama. Tokom godina, Zeka je evoluirao od obične igračke do razigrane i voljene ikone brenda koja dodaje toplinu i ličnost brendu Duracell.

Show / hide

2016 Stalni dom u okviru kompanije Berkshire Hathaway

Kompanija Berkshire Hathaway preuzima Duracell. Duracell će nastaviti sa svojim fokusiranjem na održivi razvoj, na vodeću lidersku poziciju u industriji i sa kreiranjem dugoročne vrednosti za svoje potrošače i korisnike, kako bi postao neosporni svetski br. 1 u kategoriji potrošačkih baterija

Biografija Duracell Zeke

Od 1973. godine, Zeka je evoluirao kako bismo uvek držali korak sa vremenom. Međutim, njegova evolucija teče paralelno sa stalnim unapređenjima kvaliteta i snage Duracell baterija i proizvoda. Danas je Duracell Zeka jedna od najpoznatijih brend ikona na čitavom svetu.

Duracell

Po udelu na tržištu, Duracell je kompanija br. 1 na svetu u oblasti potrošačkih baterija i vodeći proizvođač alkalnih baterija visokih performansi, specijalnih baterija i punjivih baterija. Od lansiranja brenda 1965. godine, kompanija je toliko porasla da je postala globalna potrošačka ikona, čuvena po svojoj posvećenosti kvalitetu, pouzdanosti i inovacijama.

Duracell zapošljava više od 3.300 ljudi širom sveta i ima globalna, regionalna sedišta za SAD, Evropu, Indiju, Bliski Istok, Afriku i Aziju. Kompanija je 1. marta 2016. godine postala stalna članica Berkshire Hathaway grupe.

Snabdevanje energijom uređaja koju su najvažniji korisnicima

Svake sekunde širom sveta se u proseku proda 63 Duracell proizvoda, a proizvodi se i sve više uređaja kojima je potrebno napajanje baterijama. Duracell Zeka i vrh proizvoda u bakarnoj boji u umu potrošača predstavljaju sinonim za baterije, a mi kao odgovor na ovu snažnu vezu želimo da uradimo sve kako bi izašli u susret novim vrstama potražnje.

Naša ambicija je da budemo prvi izbor korisnika kada je u pitanju snabdevanje energijom uređaja koji su najvažniji za potrošače i da obezbedimo dugoročnu vrednost i uspeh našim partnerima.

Uspeh kroz inovacije

Duracell ima bogatu istoriju inovacija zahvaljujući stalnom radu na razvoju baterija, koje su sada kompaktnije, snažnije, efikasnije i dugotrajnije nego baterije konkurentnih brendova. Počev od 1940-tih, kada su položeni temelji originalne kompanije, Duracell je bio zaslužan za brojne pionirske poduhvate u industriji, uključujući proizvodnju prvih alkalnih AA i AAA baterija i dugmastih baterija za slušne aparate. Duracell baterije su čak bile prve baterije koje su sletele na Mesec, kao i baterije koje su napajale prve bežične miševe kompanije Logitech, što je rad na računarima učinilo značajno udobnijim.

Potraga za inovacijama nastavlja se i danas sa proizvodima kao što je Duracell Turbo Max, koji je naša najbolja i najsnažnija alkalna baterija koju u proseku koristi većina uređaja. Značajna investicija u istraživanje i razvoj osigurala je da potrošači i dalje imaju najveće moguće poverenje u Duracell proizvode, počev od pametnih igračaka visokih performansi poslednje generacije, do prenosivih tehnologija za brzo punjenje pametnih telefona.

Briga o kvalitetu i smanjenju uticaja na životnu sredinu

Duracell Quality Assurance prevazilazi zahteve standarda ISO 9000, tako da se u procesu proizvodnje koriste najkvalitetnije sirovine, rigorozno testiranje, kao i provere učinkovitosti i potrošnje energije. Svaka Duracell baterija je prošla proveru kvaliteta pre nego što je napustila fabriku, a to je jedini način da se garantuju maksimalne performanse.

Jedinstvena Duracell POWERCHECK™ tehnologija omogućava korisnicima da momentalno provere nivo snage Duracell baterije i da joj po potrebi produže život u nekom drugom uređaju koji ima manju potrošnju. Ovo donosi dodatnu vrednost našim korisnicima i pomaže smanjenju otpada. Za proizvodnju superiornih Duracell alkalnih baterija već decenijama se ne koriste nikakvi teški metali.

Podrška našim partnerima

Duracell je baterijski brend br. 1 po preporukama najvećih svetskih proizvođača uređaja, zbog svojih superiornih, dugotrajnih performansi i visokokvalitetnih proizvoda koji se nude potrošačima.

POWERED BY DURACELL

Karijere

Postoji mnogo razloga da se radi u kompaniji Duracell, svetskom broju 1 za proizvodnju potrošačkih baterija! Kao vodeći proizvođač alkalnih baterija visokih performansi, verujemo u podršku razvoju i nagrađivanje izuzetnosti, tako da nam se možete pridružiti i pomoći nam da konstantno isporučujemo pouzdanu energiju!

SAZNAJTE VIŠE